Chủ nhật, 23/11/2025 | 10:16
Abstract: Wine is a healthy drink and is becoming more diverse thanks to the substances with high biological activity and fully preserved the antioxidant capacity in the fruit after fermentation by yeast. This study aims to isolate yeasts that are capable of soursop fermentation. There were eight yeast strains isolated, in which five strains of yeasts NM1.1, NM1.2, NM2.1, NM3.1, NM3.2 are capable of fermenting soursop wine. Wine product after fermentation using strain NM1.1 with initial conditions of 22ºBrix, pH 4.5, supplemented yeast 1% (w/v) at room temperature (28-30ºC), in twelve-day, produced the ethanol content 10% v/v, methanol 1.304 g/l, and SO2 10.9 mg/l that meet Vietnamese standards (QCVN 6-3:2010/BYT). Keywords: Annona muricata, anti-oxidation, soursop, soursop wine, yeasts. |
Văn phòng Chính phủ có Thông báo số 624/TB-VPCP ngày 16/11/2025 kết luận Phiên họp lần thứ năm Ban Chỉ đạo của Chính phủ về phát triển khoa học, công nghệ, đổi mới sáng tạo, chuyển đổi số và Đề án 06 (Ban Chỉ đạo của Chính phủ).
18/11/2025